ה/sale ועונשו

28/4/2014
תומר בן כנען

תמונה ללא תיאור

אני משוטט לי בעניים מתוקף תפקידי אם לקבל השראה מקו המכפלת שמשהיא שינתה לה עם קליפס ציבעוני או מחסוף שהפך למידה שונה אם שיכבה של תחרה מעולם הערב שהפכה פניה לקאז’ואל או נעל שמתאימה לא מתאימה למראה הכולל בין הנשים הנפלאות של מחוזותינו לחלונות הראווה הככ לא מושקעים ההבדל הוא תהומי ו/חבל הדבר הכי בולט הוא שיש פה פונציאל אדיר לשיגשוג ועושר המראה ובמקום להאדיר אותו הדור הצעיר לצערי אץ לו רץ לו אל הקניון הקרוב וקונה עוד אווטפיט שיוצר מראה אחיד ומשעמם כך במקביל מחנך אותנו חלון הראווה אל הבינוניות ובכותרתו מתנוסס הדגל האחיד העונה לשם SALE.

מהו הסייל הכ"כ נחשק בעצם אם לא דרך שיווק אגרסיבית למכור עוד משהו-מהיא הכותרת הזו המושכת את הקהל לבוא ולהתעניין אם לא שקר-מי הם המחליטים להדביק את שלט ה/סייל על כל זווית ראיה שנראה אם לא הנגררים לשרוד תקופה קשה ומה הן האפשרויות האחרות שיש לנו בעצם? שאלה טובה.

באירופה וארה”ב שלט הסייל שימושי לא פחות אך הוא לא מתנוסס תמיד על חלון הראווה ובדלת הכניסה-כן יכול להיות חלק ברור בחלל הקניה המיועד לפריטים שעברו ל/סייל שיהיו בד”כ פריטים סוג ב כאלה שהוחזרו ע”י לקוחות או כאלה שחלפה עונתם אך ה/סייל הגורף יראה בעונת החגים והמועדים הבורורים לתקופת ה/סיילים ולא תמיד בכל ימות השנה לא יתכן הרי שחנות בגדים תמצא את עצמה ב/סייל קבוע אלה אם כן זהוא קונספט ידוע וקבוע מראש. כמו כן ישנם אזורים מסויימים המכונים אווטלטים- במיוחד בארה”ב אליהם נוהרים הקונים במטרה לקנות פריטים ב/סייל שהוא ידוע מראש-אך אלה בדר”כ יהיו מנותקים מהרחוב הראשי וידרשו מאיתנו לנסוע אל פרברי העיר.

ולעניין עצמו-אם במחוזותינו שניה אחרי שהעונה התחילה יש כבר סייל אני מרגיש בפרוש מרומה-הכיצד? הייתכן? איזה סייל בדיוק מקיים את עצמו מתחילת העונה ועד סופה-לא עדיף אם כן לתמחר את הדברים במחיר הגון מלכתחילה ולא להשתמש באייקונים שיקריים-הלא הקהל מבין את המאניפולציה שעושים לו ובכל זאת נגרר אחר מלכודת ה/סייל ואיך יתכן שאותו מוצר בדיוק היום ב/סייל ומחר לא? האם נוצר הוא בדרך שונה? ממש לא הוא פשוט עוד משוכה בדרך אל הכיס שלנו ועוד פריט לא נחוץ בארון שלנו-ככה זה שמייצרים יותר מידי פריטים עבור מעט מידי אנשים ופה קבור הכלב וכאן קוברת השיטה את הצרכנים במחוזותינו-קהל היעד פה ככ קטן שחייבים לפמפם לא את ה/סייל 24 שעות כל השנה אחרת לא ימכרו מספיק סחורה.

גילוי נאות-גם על חלון הראווה שלי מתנוסס דגל ה/סייל ולצערי זה עובד-רק שבמקרה שלי החנות/סטודיו שלי עובדת על השיטה הפשוטה שאומרת כל פריט עד 100 ש”ח כלומר הסייל באמת קבוע ואינו משתנה והמחיר שווה לכל נפש ולא מפלה אישה/בחורה/נערה או מתנה ולכן אני יכול לומר בברור שאני תמיד ב/סייל כבר כמה וכמה שנים והמחיר האחיד מקבל המון תגובות ומחמאות חיוביות מכל עבר בלי להכנס כרגע לעניין הגיזרה ואיכות החומר שאינם מתפשרים-הדרך בה אני משווק את עצמי בהחלט מאשרת לי את השימוש במילה סייל-למרות שלא עובר יום שאני מת להוריד אותו מהחלון-בכל מקרה כרגע הוא נשאר מתוך הבנה שכך הרחוב מדבר ולמרות שאני משתדל לחנך בכל יום כיצד להתנהל בענייני אופנה את העניין הככ סוציואקונומי תרבותי הזה של העולם הפוסטמודרני אשאיר לאחרים שינסו לחנך ולתקן ואני בהחלט בספק אם יצליחו.


תמונה ללא תיאור

בכל מקרה אינני נגד המושג סייל כקונספט שיווקי אני נגדו שהוא לא מרוסן ושמשתמשים בו בצורה עיוורת ואני עוד יותר נגד אחיו ואחיותיו הבורים - אחד פלוס אחד - השני בחמישים אחוז - הנחה על פריט שני לחברי מועדון ועוד אחים ואחיות שהם יצוריי תופת של אותו מושג שהפך לנדוש ושמו מתנוסס בכל קנייה מתלהבת- יה איזה מהמם קניתי את זה בסייל-מעטים הם ה/סיילים האמיתיים אותם אנו חווים בימנו-ברובם הם עוד מילה שמישהוא אמר ללא כוונה של ממש וזה בהחלט מקומם ושוב מנמיך אותנו אל צרכנות בלתי מרוסנת-כך נוצרת בעולם שלנו עוד המון פסולת-לא עוד פריט מעניין ללבוש.

כנראה שבעוד כך וכך שנים הזגגים שמשפצים את חנויות האופנה במיוחד בקניונים יספקו לבעלי החנויות את החלונות הראווה עם המילה סייל חרוטה בכל שפה ובכל צבע רצוי ממש בתוך הזכוכית-רק תבחר באיזה מיקום-אני מאמין שהם יהיו ממורכזות ממש באמצע החלון-לא עוד מדבקות שכאלה המודבקות בגדלים/צבעים שונים ממש זכוכית צרובה עם המילה בתוכה-קעקוע קבוע של שקר. 

לקוחות/קנייניות ואנשי שופינג בכללי! קנו לכם פריט אחד נחוץ - גם אם הוא לא ב/סייל


כתבות אופנה

TOP
נגישות